آیا تا به حال برایتان اتفاق افتاده است که تصمیم گرفتید به مهمانی بروید یا بخواهید از خانه خارج شوید، ناگهان پرزهای کوچک و بزرگ روی لباستان جلوی چشم هایتان خودنمایی کند. پرز گرفتن لباس باعث کدر و کثیف به نظر رسیدن آن می شود و زیبایی و آراستگی استایلتان را برهم می زند.چگونه پرز لباس را بگیریم؟روش های مختلفی برای از بین بردن پرز لباس وجود دارد که با تکیه بر آن ها می توانید همیشه لباسی تمیز و پاکیزه داشته باشید، بدون این که ذره ای تاروپود روی سطح آن ببینید.
چرا لباس های پرز دار می شوند؟
بیشتر پرزها از الیاف خود لباس به وجود می آید که به مرور زمان پارچه فرسوده و خراشیده می شود. پرزها به دلیل چسبندگی ثابت به هم گره می خورد که بعد از شستن آن ها را به چشم می بینید. معمولا برخی از پارچه ها که از پنبه و پلی استر طراحی شده اند پرز ایجاد می کنند. برخی مدل ها که دارای الیاف کشسانی هستند در برابر پرز مقاوم ترند.
8 روش جلوگیری از پرز شدن لباس
روش های مختلفی برای پیشگیری از پرز دار شدن لباس در طول شستشو و خشک کردن وجود دارد. مهم ترین موضوعی که باید در نظر داشت این است که پرز عاشق اصطکاک، استاتیک و گرما است. اگر در حین شستشو و خشک کردن این سه مورد را از بین ببرید، پرز وارد کمد لباس شما نخواهد شد.
در این قسمت به چند ترفند اساسی برای شستشوی لباس ها می پردازیم که مانع ایجاد پرز لباس ها می شود:
1- شستشوی خنک و آرام
لباس ها را با آب سرد روی دور کند تا متوسط ماشین لباسشویی بشویید. هر چه فشار کمتری به لباس وارد شود، پرز کمتری روی لباس ها می نشیند. کاهش حرارت شستشو روی این موضوع نیز بسیار تاثیرگذار است.
2- مرتب کردن کمد
به کمد لباس هایتان نظم دهید. تقسیم بندی لباس ها به مرتب سازی و تمیز ماندن آن ها کمک می کند. همچنین جدا کردن لباس های سنگین تر و دارای دکمه و زیپ موجب کاهش اصطکاک می شود. زیرا در صورت تماس برقرار کردن آن ها با لباس های ظرفیت تر، پرز بیشتری روی لباس شکل می گیرد.
3- جدا کردن لباس های پرزدار
اگر پلیور یا لباسی دارید که پرز زیادی می دهد، آن را جدا کنید. مخصوصا هنگام شستشو. هرگز حوله های دارای پرز و پلیورهای پشمی را همراه با لباس های دیگر نشویید.
4- بیخیال شدن از خشک کن
خشک کن مرحله ای است که بیشترین پرز را تشکیل می دهد. زیرا گرما و اصطکاک در این مرحله به اوج خود می رسد. با حذف این مرحله هم در مصرف انرژی صرفه جویی کنید و هم سلامت لباس هایتان ایمن می ماند. اگر نمی توانید تمام لباس هایتان را به روش های طبیعی خشک کنید، حداقل لباس های نازک تر را از تله پرزهای سنگین لباس های کلفت و ژاکت ها خلاص کنید.
5- تکان دادن لباس های شسته شده
قبل از استفاده از خشک کن، لباس ها را به خوبی تکان دهید. تکان دادن موجب می شود پرزوهایی که ممکن است به لباس ها بچسبد از بین برود.
6- استفاده از ورق های خشک کن در لباسشویی
برای استفاده از خشک کن لباسشویی بهتر است ورق خشک کن را به لباس ها اضافه کنید. این ورقه باعث از بین رفتن استاتیک می شود. استاتیک همان چیزی است که موجب می شود در وهله اول پرزها به لباس بچسبد.
7- پرهیز از پوشیدن بیش از حد یک لباس
استفاده زیاد از لباس یکی دیگر عوامل بروز پرز است. سعی کنید به یک لباس اکتفا نکنید و لباس ها متنوعی را در هفته انتخاب کنید تا لباس ها خیلی زود زیبایی خود را از دست ندهند. پوشیدن زیاد از حد لباس موجب از دست دادن تراکم و استحکام پارچه می شود و در نتیجه پرزها روی آن شکل می گیرد.
13 روش برای پاکسازی پرز روی لباس
1- شستن لباس از داخل به بیرون
این راهکار برای لباس های پرز انداز و الکتریسیته ساز بسیار موثر است. شستن این لباس ها از داخل از ریختن پرزها به کل لباس و روی آن ها جلوگیری می کند.
2- شستن لباس با سرکه سفید
یکی از راهکارهای فوق العاده برای از بین بردن پرز لباس ، شستن آن با سرکه سفید است. سرکه سفید مقطر همانند نرم کننده های پارچه عمل و از ایجاد الکتریسیته و چسبیدن استاتیک پیشگیری می کند. همچنین موجب نرم شدن لباس ها و پتوها می شود.
سرکه همانند پاک کننده و سفیدکننده قوی برای شستشو لباس ها پیشنهاد می شود و به خوبی بوهای عجیب و غریب و حتی لکه ها را از بین می برد.هنگام شستشو یک فنجان سرکه را داخل جایگاه پودر ماشین لباسشویی بریزید.
همچنین بخوانید: نحوه صحیح شستن لباس مجلسی
3- تنظیم چرخش هوا روی خشک کن
اگر خشک کن ماشین لباسشویی تان گردش هوا دارد، از این قابلیت استفاده کنید. با کمک این راهکار خشک شدن لباس ها بدون ایجاد پرز بدون افزایش دما را تجربه می کنید و از هدر رفتن برق به راحتی پیشگیری می شود.
4- استفاده از سنگ پا
همیشه راهکارهای طبیعی بهترین هستند. سنگ پا معروف در کنار لایه بردار طبیعی اثربخش، خاصیت سایندگی نیز دارد و برای رفع پرز لباس بهترین است. به راحتی سنگ را روی لباس پرزدار بمالید و تماشا کنید که پرزها چطور از بین می روند.
5- استفاده از یک برس پارچه ای ملایم
برای لباس های مرغوب مانند ترمه و ابریشم از یک برس پارچه ای استفاده کنید. معمولا برس ها دارای دسته های چوبی با موهای طبیعی هستند که کشیدن آن ها به لباس در یک جهت، کثیفی و گرد و غبار را کنار می زند. شما می توانید از این ابزار برای پالتوهای پشمی سنگین یا شلوارهای مخملی استفاده کنید.
6- استفاده از سشوار
در مواقع ضروری که وقت زیادی ندارید، سشوار به کارتان می آید. پاک کردن پرزها با سشوار بسیار سریع و آسان انجام می شود. تنها کافی است لباس را به چوب لباسی آویزان کنید و باد سشوار را در حالت خنک قرار دهید. از دست دیگر برای کشیدن سنگ یا برس پارچه استفاده کنید. پرزهای جدا شده با باد سشوار به راحتی از بین می روند.
7- درست کردن غلتک دست ساز
برای اینکه بدانیم چگونه پرز لباس را بگیریم ،از غلتک پرزدار استفاده کنید. برای درست کردن غلتک به یک رول نوار و یک پین نورد نیاز دارید. مقدار کمی از نوار را باز کنید و انتهای آن را به انتهای پین متصل کنید. قسمت چسبنده نوار باید روبرو قرار گیرد. سپس نوار را به صورت مارپیج در اطراف پین نورد بچسبانید.
دقت کنید همپوشانی خوبی ایجاد شود و هنگام رسیدن به انتهای پین نورد نوار را جمع کنید. بهتر است برای بستن از یک تکه کوچک نوار استفاده کنید. حال غلتک شما آماده است.سمت قطعه نورد را روی لباس بکشید تا پرزها ریخته شود.
8- استفاده از تیغ برای پرزهای چسبیده
اگر پرزهای لباس تان خیلی وقت است چسبیده اند، از یک تیغ کمک بگیرید. آن روی لباس قرار دهید و به آرامی به سمت پایین بکشید. با بلند کردن تیغ مشاهده می کنید پرزهای اضافی کاملا جمع شده اند. این کار را چندین بار تکرار کنید تا کاملا پرزها از بین برود.
9- امتحان کردن پد شستشو ظرف ها
پدهای آبکشی ظروف تنها برای تمیز کردن قابلمه ها و تابه های آشپزخانه طراحی نشده اند. آن ها برای از بین بردن پرز لباس نیز موثرند. برای شروع، پد را با کمی آب خیس کنید و آب اضافی آن را با فشردن بگیرید. سپس سمت ناهموار ان را روی لباس بکشید.
10- شستشو لباس بدون مواد شوینده
اگر لباس خود را از لباسشویی خارج کردید و ناگهان با پرزهای چسبیده روبرو شدید، باید دوباره آن را بشویید. این بار بدون پاک کننده ها و مواد شوینده. پس از تمام شدن چرخه شستشو، لباس را بیرون بیاورید و تکان دهید. بدین شکل پرزها از لباس جدا می شود.
11- خشک کردن لباس در فضای بیرون
برنامه خشک کن مهم ترین عامل ایجاد پرز لباس است. اگر وقت کافی دارید لباس ها را بیرون و در فضای باز خشک کنید. خشک کردن لباس در فضای آزاد به کاهش پرزها کمک می کند و با وزش باد پرزها کاملا می ریزد. همچنین نور خورشید و برخورد هوای تازه به لباس ها از تجمع هر گونه باکتری روی لباس جلوگیری می کند.
12- دست کردن دستکش پلاستیکی یا جوراب نایلونی
دستکش یا جوراب نایلونی به دست کنید و آن را روی لباس به سمت پایین بکشید. مطمئنا مشاهده می کنید پرز و موها به راحتی به دستکش می چسبد. جوراب نایلونی نیز به راحتی این کار را انجام می دهد و موجب جمع شدن پرزها می شود.
13- امتحان کردن ریش تراش الکتریکی
با چرخاندن ریش تراش روی لباس پرزها داخل دستگاه به دام می افتند. بعد از اتمام کار، ریش تراش را باز کنید و پرزها را بیرون بیندازید. برای انجام این کار حتما دستگاه را به جهت پارچه بکشید و دقت کار را بالا ببرید تا آسیبی به پارچه وارد نشود.
نتیجه گیری
هیچ گاه حضور پرز روی لباس خوشایند نبوده است. پس برای داشتن استایل مرتب و تمیز بهتر است تا جایی که می توانید لباس های باکیفیت و مرغوب بخرید و از راهکارهای از بین بردن پرز لباس کمک بگیرید. هر چه توجه تان به لباس و سلامت پارچه ها بیشتر باشد، هنگام حاضر شدن دغدغه کمتری دارید و با خیال راحت از آراسته بودن لباس مورد علاقه تان را به تن می کنید.حال می دانیم چگونه پرز لباس را بگیریم یا از ایجاد پرز بر لباس جلوگیری کنیم.